Info

Burgarpodden

Burgarpodden - En podd om burgare och bara burgare. Ah, hamburgare. Som du vet gillar vi dom. Och det här är podden för dig som också gillar burgers. Att äta dom, att laga dom, att tänka på dom. Här snackar vi om dom, så du kan uppleva burgare med ännu ett sinne. Smaklig lyssning, burgerlovers!
RSS Feed
Burgarpodden
2016
April
March
February
January


2015
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2015
Dec 30, 2015

Burgaren är givetvis den naturliga ledaren i sitt gäng – men vilka typer är de andra i gänget? Och hur funkar de tillsammans när de hänger? Sofie Lundberg, burgerlovern, matfantasten och receptmakerskan bakom bloggen Food & Other Stories, och som dessutom har ett Instagram-konto helt dedikerat till burgare, pratar burgarens bästisar – tillbehören.

Dec 15, 2015

Hamburgaren har idag ikonisk status och finns överallt i världen. Men hur kommer det sig? När uppfanns hamburgaren egentligen? Var serverades världens första hamburgare och hur spred den sig? Och hur i all sin dar blev hamburgaren en hit i lilla Sverige? Så många burgarfrågor. Tur att Ingela Stenson – trendanalytiker tillika matlegend, och Devi Brunson kreatör tillika dubbad hamburgardrottning efter hennes medverkan i klubben "Hamburgarens vänner" – har svaren.

Dec 1, 2015

En sökning på #hamburgare ger ungefär 41 000 träffar på Instagram. Burgaren har sedan start haft en plats i rampljuset, och i vår digitala värld verkar inte denna plats inte hotas av någon annan maträtt. Men hur bevakar folk burgare egentligen i tidningar, sociala medier, bloggar och poddar? Och hur ska en burgarbild bäst tas eller burgarrecension bäst skrivas? Andreas Ivarsson, matredaktör på KIT och skribenten bakom bloggen In the kitchen, samt numera även matboksförfattare, spanar kring modern burgarbevakning. Programledare är Christoffer Birgestam.

1