Info

Burgarpodden

Burgarpodden - En podd om burgare och bara burgare. Ah, hamburgare. Som du vet gillar vi dom. Och det här är podden för dig som också gillar burgers. Att äta dom, att laga dom, att tänka på dom. Här snackar vi om dom, så du kan uppleva burgare med ännu ett sinne. Smaklig lyssning, burgerlovers!
RSS Feed
Burgarpodden
2016
April
March
February
January


2015
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 6, 2016

I säsongsavslutningen av Burgarpodden zoomar vi in på de som gjort burgaren så ikonisk som den är idag – burgarfansen. De flesta gillar burgare, men det finns personer som gillar burgare extra mycket, extra allt. Sådana personer kallar vi burgerlovers och Simon Strand är en av dem. Han jobbar inte med burgare men postar i sociala medier så fort han äter en. Dessutom är Simon mer eller mindre geniförklarad gällande kommunikation med fans av alla slag eftersom han jobbar med PR och bloggar på Nöjesguiden om både mat och marknadsföring. Så, vad rör sig i huvudet på ett burgarfan och hur håller man burgarfans mätta och glada på burgarnyheter?

Mar 23, 2016

Allas vår burgare har en 100-årig historia – men hur ser det ut de kommande 100 åren? Eller bara i morgon? Fredrik Ekström, matspanare och burgarfantast utöver det vanliga, som till och med varit med och skapat lite burgarframtid, gästar Burgarpodden och siar.

Feb 17, 2016

Burgarfantasten, eller snarare burgarfanatikern, David Sundin – komiker, manusförfattare och pappa – vet hur man bejakar sitt inre burgarbarn. Med dottern Betty ger han sig ofta ut på burgaräventyr, och han döpte till och med sin signaturburgare som serverats hos oss till McBetty. Han samlar på leksaksfigurer och önskar därför att man kunde få en större burgare i Happy Meal. Och han vill ha födelsedagskalas på Donken – för att fira sin egen födelsedag. David har enligt sig själv "dålig koll på vuxengrejer", men hamburgare, det har han koll på. Välkommen in i David Sundins värld, där det är helt ok att leka med maten.

 

Feb 3, 2016

Burgartrenden håller i sig, och det speglas även i modets trender. Men varför är just hamburgaren ett återkommande motiv på allt från kläder till skor till smycken och allehanda accessoarer? Elin Frendberg, vd på Svenska Moderådet, spanar kring snabbmatens modelejon.

Jan 20, 2016

Hur vi hittar, lagar och äter våra grönsaker blir allt mer spännande. Burgerlovers världen över är idag ute på en allt mer äventyrlig resa i grönsakslandet, där allt ifrån veganer till vegetarianer till flexitarianer och allt där emellan är med i sällskapet. En av guiderna på denna resa är Gustav Johansson, som driver Jävligt gott – en av Sveriges största vegetariska matbloggar. Dags att utforska gröna, sköna burgare!

Jan 6, 2016

Världens största hamburgare. Världens minsta hamburgare. Världens dyraste hamburgare. Rekorden är många, liksom extremburgare i alla dess former och smaker. Luther Burger är exempelvis en burgare med en glaserad doughnut istället för bröd. Den största burgaren vägde 913,54 kg. Den dyraste kostade $5 000. Den högsta sträckte sig nästan 5 meter upp i luften. Varför fascineras vi så mycket av att experimentera med burgare? Pelle Tamleht, krogredaktör och webbchef på Nöjesguiden, går till botten med galna burgare.

Dec 30, 2015

Burgaren är givetvis den naturliga ledaren i sitt gäng – men vilka typer är de andra i gänget? Och hur funkar de tillsammans när de hänger? Sofie Lundberg, burgerlovern, matfantasten och receptmakerskan bakom bloggen Food & Other Stories, och som dessutom har ett Instagram-konto helt dedikerat till burgare, pratar burgarens bästisar – tillbehören.

Dec 15, 2015

Hamburgaren har idag ikonisk status och finns överallt i världen. Men hur kommer det sig? När uppfanns hamburgaren egentligen? Var serverades världens första hamburgare och hur spred den sig? Och hur i all sin dar blev hamburgaren en hit i lilla Sverige? Så många burgarfrågor. Tur att Ingela Stenson – trendanalytiker tillika matlegend, och Devi Brunson kreatör tillika dubbad hamburgardrottning efter hennes medverkan i klubben "Hamburgarens vänner" – har svaren.

Dec 1, 2015

En sökning på #hamburgare ger ungefär 41 000 träffar på Instagram. Burgaren har sedan start haft en plats i rampljuset, och i vår digitala värld verkar inte denna plats inte hotas av någon annan maträtt. Men hur bevakar folk burgare egentligen i tidningar, sociala medier, bloggar och poddar? Och hur ska en burgarbild bäst tas eller burgarrecension bäst skrivas? Andreas Ivarsson, matredaktör på KIT och skribenten bakom bloggen In the kitchen, samt numera även matboksförfattare, spanar kring modern burgarbevakning. Programledare är Christoffer Birgestam.

Nov 17, 2015

Att testa burgare är en hobby för många. Men vissa tar det ett steg längre. Möt Isabelle Båth som tar hamburgartestandet till en helt ny nivå och som har i nyårslöfte att äta 100 hamburgare på ett år. Men hur tänker egentligen en hamburgartestare av denna krubbkaliber? Isabelle kommer upp från Göteborg till vår studio, delar med sig av testartips och berättar om sin burgarmission. Programledare är Christoffer Birgestam.

Nov 10, 2015

Burgare började som gatukäk för ungefär 100 år sen. Sedan dess har de gått varvet runt på sin resa - från gatan till finkrogen och tillbaka till dagens food trucks och dive bars. Dessutom har burgare en koppling till musik, till exempel hiphop där mat är ett frekvent ämne. Dags att ta reda på varför burgaren behåller sin credibilitet i alla läger med Mange Schmidt, artist och mannen bakom boken Street Food. Programledare är Christoffer Birgestam.

Nov 1, 2015

I det allra första avsnittet av Burgarpodden gästas programledare Christoffer av mästerkocken, krögaren och burgarfantasten Johan Jureskog som driver restaurangerna AG och Rolfs Kök i Stockholm. Det snackas burgarexperiment, vad en bra burgare egentligen är, varför burgare är så poppis världen över och givetvis hur Johan som burgarmästare gör burgarbizniz – både hos oss och hos sig själv.

 

1